De kittens van Ellegante Luna
Onze poes Puck bevalt in een speciaal gemaakte werpdoos en zal voortdurend met de kittens bij ons in de buurt zijn. Om de kist is een ren gemaakt waar de kattenbak staat en ze hun pootjes kunnen strekken. Later kunnen de kleintjes hierin veilig spelen als er drukte is in huis. Wij hechten veel waarde aan een goede socialisatie. De kittens kunnen 13 weken lang wennen aan allerlei geluiden zoals een stofzuiger, wasmachine en vaatwasser, maar ook aan geluiden zoals kinderstemmen. Na de geboorte verblijven de kleintjes samen met mama en eventuele bonus mama's de eerste 3 weken boven op onze slaapkamer. Dit om zoveel mogelijk rust te creeeren voor moeder en kroost. Na 3 weken wordt de volledige werpdoos met ren meeverhuisd naar beneden. Waar de kleintjes de eerste periode van hun socialisatie veilig maar toch omgeven door de normale prikkels in hun ren blijven. Als de kleintjes ongeveer 7 weken oud zijn springen zij zelf over de rand van de ren. Op dat moment zijn zij oud genoeg om verder op onderzoek uit te gaan.


Met 5 - 6 weken zijn de kittens al redelijk zindelijk en gaan steeds vaker op verkenning in de bench en onder begeleiding van moeder en ons ook buiten de bench. Ondertussen beginnen ze met zelfstandig eten en drinken. Ze leren rennen en klimmen, de krab paal in, de bank op. Ze spelen met elkaar, met Senna, Mila en met balletjes, alles is feest!

Ze leren alles wat een katje moet leren om straks met 13 weken zelfstandig naar zijn/haar nieuwe personeel te gaan. Wanneer het kitten verhuist is het dan ook volledig, dus twee maal, ge├źnt tegen katten- en nies ziekte, minimaal drie maal ontwormt en heeft een eigen Europees dieren paspoort met een uitgebreide gezondheidsverklaring van onze eigen dierenarts.


Uiteraard krijgen de kleintjes ook een stamboom en een eigendomsbewijs mee. Verder krijgen onze kittens een kittenpakket mee met daarin onder andere een proefverpakking van het voer wat de kitten gewend is te eten. De kittens krijgen brokjes van Royal Canin.

Lepeltje, lepeltje

Indy en Luna samen kramen

Indy met de baby van Luna. Riep je mij?