De CatteryI n 2010 maakten wij voor het eerst kennis met de Ragdoll. Er was een poesje beschikbaar bij Cattery Biggles die destijds nog nestjes kreeg met haar poezen. We mochten haar direct dezelfde avond nog bezoeken en waren op slag verliefd. Luna had nog 3 broers waarvan 1 broertje werd verkocht als dekkater. We zaten toen midden in de verhuizing en we vroegen of Luna bij de fokker mocht blijven totdat we gesetteld waren. Dit was gelukkig geen probleem. zoals ik al heb vermeldt hadden wij Luna in eerste instantie gekocht als huispoes. Maar na ongeveer een jaartje waren we eruit. Wij wilden ook graag een cattery beginnen. We waren het er in ieder geval over eens dat we geen grote cattery zouden worden en dat wij uitsluitend voor de hobby af en toe een nestje wilden. Onze cattery naam werd aangevraagd bij de Nederlandse Raskatten Vereniging en de Cattery was een feit. Daarna hebben wij ons aangemeldt bij een ragdoll vereninging zodat wij zeker wisten dat we de juiste wegen zouden bewandelen. Alle testen die nodig waren hebben we laten doen bij Luna. Allereerst werd ze DNA getest op HCM 1 en 3, en PKD. Ook kreeg Luna de snap test. Daarmee werd de FELV en FIV getest.

  • Hcm 1 Negatief
  • Hcm 3 Negatief
  • PKD ¬†¬†Negatief
  • Bloedgroep A
  • FeLV en FIV negatief

Het grote feest kon beginnen. Namelijk een prachtige man zoeken voor onze Luna. Het werd chocoprins. Een mooie forse choclate lynx kater. Samen kregen zij in Maart 2013 een mooi nestje met 4 kleine ragdolletjes. 1 lilac mitted poesje, 1 blue mitted poesje, 1 lilac katertje en een choclate bicolour.

Uit het nestje hebben we Indy gehouden. Een jaar later hebben we Luna jaarlijks echografisch laten testen op HCM, PKD, Cin. Uiteraard bleef de snap test zich ook elk jaar herhalen.


Ongeveer in 2014 hebben we Indy ook DNA laten testen en ook bij haar was alles oke. Vervolgens heeft zij jaarlijks een Echografisch onderzoek gehad om bovengenoemde ziektes uit te sluiten. Gelukkig was ook zij in orde.

Hope is de dochter van Indy en heeft in 2020 een prachtig nestje met kittens gekregen. In Januari 2021 heeft Hope een echografisch onderzoek gehad op HCM, PKD en CIN. Alles ziet er prima uit. Tevens de felv en fiv test ondergaan en ook daarin heeft Hope groen licht gekregen. Een gezonde Ragdoll meisje van nu bijna 4 jaar.

Onze laatste aanwinst is Puck. Puck mag als zij de leeftijd van 1 jaar heeft bereikt de DNA testen doen en mag zij op zoek naar een knappe date. Puck is een prachtige choclate bicolour meisje. Zij is de dochter van Hope. Wij zijn erg blij dat wij haar baasjes mogen zijn.